Neue Nationalgalerie. November 2014. Foto: Kirsten Andersen

Udstilling på Neue Nationalgalerie

Neue Nationalgalerie har været lukket ned i seks år og indtil for nylig på grund af en gennemgribende renovering.

Næste gang jeg kommer til Berlin, skal jeg helt sikkert besøge dette sted. Uanset hvilken udstilling de viser, men for at se den nyrenoverede bygning. Jeg venter lidt endnu med at tage til Berlin, for ligesom vi her i Danmark døjer de med en gevaldig stigning i corona-smittetal. Museerne er dog stadig (pr. 19. november 2021) åbne under strenge restriktioner. Se mere om det her.

Lige nu er også en udstilling, som jeg i høj grad ville gå efter. Udstillingen hedder Die Kunst der Gesellschaft. Der vises omkring 250 malerier og skulpturer fra Nationalgaleries Moderne-samling. Det er kunst fra årene 1900-1945 og af kunstnere nævnes Otto Dix, Hannah Höch, Ernst Ludwig Kircher, Lotte Laserstein og Renée Sintenis.

Perioden er som bekendt en meget frodig tid rent kunstnerisk, men det er lige så bekendt samtidig en meget voldsom periode rent samfundsmæssigt og en ret afgørende epoke for Tyskland – ja faktisk jo for hele verden: Første verdenskrig, kejserrigets fald, de urolige politiske forhold, de brølende tyvere, Weimar Republikken, nationalsocialismen og holocaust. Det hele afspejles i kunstværkerne. Det lyder som en meget interessant udstilling. Ganske vist har vi jo set værkerne før, men at se det samlet for en afgrænset periode, det synes jeg er godt udtænkt. Når kunst, samfund og historie bindes sammen, så udvides jo alle felter. Læs mere om udstillingen og Neue Nationalgalerie her.

Udstillingen vises heldigvis til den 2. juli 2023, så må Corona truslen da vist være overstået – og forhåbentlig længe inden da.

1 tanke om “Udstilling på Neue Nationalgalerie”

  1. Tak for endnu et godt skriv fra Berlin 😉 Jeg var derinde for en måned siden og så den flotte udstilling, samt Alexander Calder! Bygningen er uhyre fantastisk, og alt spiller. Jeg tror faktisk, at det er een af de smukkeste udstillingssteder, jeg endnu har besøgt. Alene bygningen er et kunstværk i sig selv!

Skriv gerne en kommentar