Film om Maija Isola på Nordische Botschaften

I morgen, den 12. december viser Nordiscje Botschaften filmen Maija Isola – Master og Colour and Form.

Så tænker I måske: hmm Maija Isola? Hvem er det? Det skal jeg fortælle jer. Jeg tænkte nemlig ikke lige sådan, jeg tænkte, det navn kender jeg da godt. Hun var designer hos Marimekko gennem rigtig mange år og er også den, der har designet den ikoniske valmue.

Men det er ikke kun det, jeg kender navnet fra. For det vidste jeg faktisk ikke, før jeg læste om denne film. Jeg kendte navnet fra en gang jeg sammen med min ex og børnene var på besøg hos familien Isola i Rihiimäki. Vi have haft deres søn, Manu, boende hos os under Ungdomslegene i Aalborg og blev inviteret til at besøge familien på deres slægtsgård gennem generationer i 300 år.

Da Manu kom til os, havde han en gave med. Et kæmpe stykke stof, designet af Maija Isola. Det har været min juledug gennem alle årene siden. Og da vi besøgte familien, gav Manus mor os endnu et stykke stof med Maija Isolas flotte design.

Udsnit af stoffet, som vi fik af familien Isola med Maija Isolas design.

Hvordan deres familierelation er ril Maija Isola husker jeg ikke helt, men jeg mener, det var en moster til Manus far. Ved at resarche lidt har jeg fundet ud af, at også tilbage i tiden er der i Isola familien kendte kunstnere. Maija Isolas far var digter og har bl.a. skrevet en i Finland kendt julesang. Hvad der er blevet af Manu, har jeg ikke længere nogen viden om, men jeg kan google mig til, at hans far har udgivet flere bøger.

Det var en uforglemmelig oplevelse at besøge familien dengang, og det siger sig selv, at hvis jeg var i Berlin skulle jeg ind og se filmen. Jeg kan håbe på, at den vil bive vist i TV på et tidspunkt.

Det er gratis at se filmen på Nordische Botschaften i morgen, men man skal tilmelde sig på deres hjemmeside her.

Se en trailer til filmen fra Youtube

https://youtube.com/watch?v=TR_OBAI4VcA%3Fsi%3Dw18MLcNh71w7MYf6

Skriv et svar