Fallada-filmatisering på Berlinalen

I dag begynder billetsalget til de film, som offentligheden har mulighed for at se i biograferne, mere info om billetsalg senere. Først vil jeg fortælle om en af de film, som bliver vist på Berlinalen i år. Berlinalen, som jo begynder på torsdag.

Filmen har fået den engelske titel Alone in Berlin og er filmatiseret efter en roman af Hans Fallada fra 1947 Den tyske titel på Hans Falladas bog er Jeder stirbt für sich allein. Straks lidt mere sigende. Enhver dør alene med sig selv. Eller man kunne udvide det til, man tager selv ansvaret for sit liv og om man vil risikere det med de handlinger man udfører.

Handlingen i bogen er taget efter virkelige hændelser, men skildres med kunstneriske friheder. Der var et ægtepar i Berlin,  Otto und Elise Hampel, som delte postkort rundt med modstandsytringer mod Hitler i årene 1940-1942. Det slap de selvfølgelig ikke levende fra, og de må have vidst, at det var med livet som indsats, at de gjorde det. De blev opdaget, arresteret og henrettet i Plötzensee. Det er det ægtepar, som bliver til ægteparret Otto og Anna Quangel i filmen.

Bogen fra 1947 blev ikke nogen succes i Tyskland, men blev i 2009 oversat til engelsk og fik opmærksomhed i USA. I 2011 blev den genudgivet i Tysklan. Bogen er filmatiseret 4 gange tidligere. Filmen, som har verdenspremiere på Berlinalen er altså den 5. filmatisering, med  Vincent Perez som instruktør og med Emma Thompson og Brendan Gleeson i hovedrollerne.

Hvis I er så heldige at være i Berlin under Berlinalen, kan I måske være med til premieren eller få filmen at se som nogle af de første.  I kan se, hvornår og hvor filmen er på programmet på Berlinalens hjemmeside her.

Billetsalget starter som nævnt i dag, og man kan købe billetter følgende steder: Potsdamer Platz Arkaden, Alte Potsdamer Straße 7 – Kino International, Karl-Marx-Allee 33 – Haus der Berliner Festspiele, Schaperstraße 24 og Audi City Berlin,  Kurfürstendamm 195. Vær dog opmærksom på, at der kun kan købes billetter for tre dage frem. Læs evt. mere her. Hvis I vil følge Berlinalen kan I også downloade Berlinale app’en Både til Android og Iphone her

Foto: Kirsten Andersen
Haus der Berliner Festspiele er et af de steder hvor Alone in Berlin vises under Berlinalen. Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar