Best Actress på Filmmuseet

Her i Berlinale-tiden med Meryl Streep i spidsen for den internationale jury og lige før Oscaruddelingen vil jeg minde om den aktuelle særudstilling på Deutsche Kinemathek på Potsdamer Platz. Udstillingen hedder Best Actress, og er en hyldest til de 73 kvindelige skuespillere, som i Oscars 86 årige historie har vundet trofæet. Det ser ud til på billederne fra udstillingen, at der også er udstillet nogle af skuespillernes kostumer. Se mere om udstillingen her.

Sammen med udstillingen kører en filmrække med de skuespillere, som har modtaget Oscar. Se mere her.

Deutsche Kinemathek, i daglig tale Filmmuseet, som har til huse på Potsdamer Platz, er altid en oplevelse. Her fortælles historien om 100 års tysk og international film og om fjernsynets historie. Der udstilles kostumer, rekvisitter, fotografier, drejebøger, modeller, kameraer, filmklip m.m. Her præsenteres selvfølgelig de store tyske film fra Weimarer Republikken og det på en ganske imponerende måde, det er så man bliver helt målløs, den første gang, man ser det. Man kan få lang tid til at gå på filmmuseet, hvis man vil fordybe sig i nogle af emnerne, man møder undervejs.

Hver søndag kl. 14 er der offentlig rundvisning i den faste udstilling. Rundvisningen varer 90 min. og er gratis, når man har betalt entré, se mere her.

Skriv et svar