Lidt Berlinale-stemning

Jeg er i den lykkelige situation, at jeg kan holde en fridag i dag. Så jeg var lige en lille tur på Berlinale her til morgen. Sådan rent digitalt. Og det er faktisk helt utroligt, hvor meget man kan følge med ved at gå en tur på nettet. På Berlinalens hjemmeside kan man se programmer, steder hvor filmene spilles, se hvem der er med i juryerne, hvilke priser uddeles i de forskellige kategorier og meget, meget mere.

For Berlin er Berlinalen en stor årligt tilbagevendende begivenhed. Jeg ved ikke, hvor meget man får med af Berlinalen ved at være turist i byen i disse dage, men noget må det da være muligt at få med fra de røde løbere, hvis man tager en tur omkring Potsdamer Platz og Berlinale Palast (Stage Theater). For en digital Berlinale-gæst ligger ligger der masser af klip på Yotube, jeg så f.eks. holdet fra Alone in Berlin med bl.a. Mikael Persbrandt og Emma Thompson skrive autografer – man kan iøvrigt høre, at det er en dansker, der spørger aller først efter en autograf. https://youtu.be/FioCEwmwGkA 

Der ligger også en række klip fra pressekonferencerne for filmene, jeg valgte at se pressekonferencen for filmen Alone in Berlin. Her kommer skuespillerne selvfølgelig via filmens alvorlige emne ind på – godt hjulpet på vej af det første spørgsmål fra “salen” – hvor aktuelt det stadig er at man gør oprør mod fascisme og terror. Jeg synes det er dejligt at se og høre, hvordan skuespillerne er sig bevidste, hvad det er de formidler i deres film. Vil I se klippet, så ligger det her.

Det er på lørdag, at den internationale jury med Meryl Streep i spidsen skal dele bjørne ud, og det bliver sendt direkte på 3Sat og Rbb. På Berlinalens hjemmeside er der tips til Berlinale i TV, se mere her. Der slipper så vidt jeg kan spore ikke rigtigt noget ud undervejs, om hvilke film, der står til en bjørn, så spændingen må vare ved til på lørdag. Jeg tænker at følge uddelingen via stream-tjenesten fra Berlinalen eller på min Rbb-app.

Det sidste sted jeg var på Berlinalen – stadig online – var i Berlinale shoppen. Og jeg skal love for, at der er fristelser der. Mange sjove ting med den lille bjørn. Ganske vist kan man ikke røre ved tingene, når man web-shopper, men det kan nu godt friste alligevel. Jeg stod dog imod og købte ikke noget, men jeg ved, at man kan købe Berlinale effekterne på webshoppen og i butikkerne, der er nævnt også efter at Berlinalen er slut…

Billedet til indlægget her er fra åbningen, som jeg fulgte via streaming og snuppede nogle billeder af.

Skriv et svar