Sølvbjørn til Trine Dyrholm

Så er Berlinalen slut, og i dag er det vist hjemrejsedag for deltagerne i filmfestivalen Berlinale.

Som jeg skrev for et par dage siden, så er Berlinalen en af de helt store begivenheder i Berlin og for filmens verden. Se evt. indlæg her.

I år fik danske Trine Dyrholm sølvbjørnen for bedste kvindelige skuespiller i Thomas Vinterbergs film Kollektivet. Trine Dyrholm er en af mine favoritskuespillere, fordi hun evner at fremstille så mange forskellige karakterer med en psykologisk dybde af høj karat. Så jeg glæder mig over, at hun nu belønnes med en sølvbjørn.

En anden af de absolut store kvindelige skuespillere, Mary Streep, som også er en af mine favoritskuespillere, overrakte som formand for den internationale jury på Berlinalen i år sølvbjørnen til Trine Dyrholm.

På rbb’s Mediathek kan I se et sammendrag af prisuddelingen i aftes og hermed også at Trine Dyrholm får sølvbjørnen overrakt. Se filmklip her.

Guldbjørnen blev givet til den italienske instruktør Gianfranco Rose for dokumentarfilmen”Fuocoammare” – en film om en fiskerfamilie og bådflygtningene på øen Lampedusa. Berlinalens jury understreger dermed traditionen om, at denne filmfestival også fokuserer på politiske problemstillinger i verden. Se overrækkelsen af guldbjørnen her.

Skriv et svar