C/O Berlin = Fotoudstillinger

Sådan en formel-agtig overskrift kan man godt tillade sig, synes jeg. C/O Berlin siger jo ikke noget i sig selv, hvis man ikke ved, at det er stedet for fotoudstillinger i Berlin. Lige nu er der fire udstillinger, den ene af dem en retrospektiv udstilling med fotografier af Stephen Shore. Udstillingen vises til 22. maj i år.

Siden C/O Berlin flyttede til det smukt restaurerede Amerika Haus i november 2014 har jeg fulgt stedet. Jeg nåede at se et par udstillinger, mens jeg opholdt mig i Berlin sidst på efteråret 2014, og jeg har besøgt det ved senere ferieture til Berlin. En nydelse, alene på grund af huset og det store og brede udvalg af udstillinger.

I sidste uge kom der en mail med invitation til et foredrag og en film om den amerikanske fotograf Stephen Shore f. 1947. Hvis jeg havde mulighed for det, kunne jeg sagtens have fundet på at gå til foredraget og filmen på torsdag den 25. februar kl. 20.30. Jeg kendte nemlig ikke til Stephen Shore, før jeg fik denne mail, og det er måske en fejl, for han er en af de store amerikanske fotografer gennem tiden. En af dem som skilte sig ud i begyndelsen af 1970’erne bl.a. ved at anvende farvefotografi. Det blev dengang nemlig ikke anset for at være særlig kunstnerisk, men blev i stedet betragtet som noget, der gik i kommerciel retning. Ikke desto mindre slog Shore igennem med denne teknik i sine fotografier med dagligdags situationer, som fotografen fandt det værd at fastholde som en slags notater i billeder. Derfor er det også oplagt, at Stephen Shore nu også er at finde på Instagram https://www.instagram.com/stephen.shore/?hl=da

Stephen Shore har været udstillet og er repræsenteret på store museer verden over som f.eks. Tate Modern, London, Whitney Museum, New York, Albertina, Wien, Jeu de Paume, Paris, Fotomusuem Winterthur, San Francisco Museum of Modern Art, Museum of Modern Art, New York, Pinakothek der Moderne, München.

Der er rig mulighed for at få nærmere kendskab til Stephen Shore på den retrospektive udstilling, hvor der vises mere end 300 værker. Læs mere om fotografen, udstillingen og de øvrige udstillinger på C/O Berlins i øvrigt meget brugervenlige hjemmeside her.

Se også Stephen Shores egen hjemmeside http://stephenshore.net/info.php

Skriv et svar