Udstillingen om Gräfin von Lichtenau snart slut

I forbindelse med den store udstilling Frauensache, som blev vist på Schloss Charlottenburg sidste efterår, vises Museum Charlottenburg-Wilmersdorf udstillingen Gräfin Lichtenau. Ein Leben für die Liebe und die Kunst i Villa Oppenheim. Denne udstilling fortsatte længere tid end den store udstilling og slutter først den 13. marts i år.

Grevinde Wilhelmine von Lichtenau (1753 – 1820) havde gennem mange år en affære med Frederik Wilhelm II af Preussen (1744-1797), en nevø af Frederik den store. Hun havde temmelig stor indflydelse på regenten, især inden for byggeri, udsmykning og kunst satte hun sit præg på de kongelige slotte. Desuden grundlagde hun et netværk af kunstnere, videnskabsfolk og intellektuelle omkring sig.

Efter Frederik Wilhelms død forsvandt hendes mulighed for indflydelse, og hoffet satte hende nærmest på porten. Læs mere om grevinde Lichtenaus gribende historie og udstillingen her.

Det kan være en god idé at vælge at se udstillingen søndag den 5. marts, for da er der en offentlig rundvisning kl. 15, som man kan deltage i for 3€. Der står på hjemmesiden, at der er begrænset deltagerantal, så man skal nok komme i god tid, hvis man vil med på rundvisningen.

Skriv et svar