Telefon fra Zille…

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

OK, man skal selv gøre noget for det, men man kan altså blive ringet op af Heinrich Zille, hvis man færdes i Nikolaiviertel.

Hvis man med sin smart phone scanner QR-koden, som er sat op ved Thorsten Stegmanns Heinrich Zille statue i Nicolaiviertel, så ringer telefonen, og Heinrich Zille fortæller historien om sig selv. Det er skuespilleren Walter Plathe, som lægger stemme til. Se mere på hjemmesiden for Talking Statues, hvor historien også kan høres.

Heinrich Zille er lige så kendt og elsket en historisk personlighed i Berlin som Storm P. i København. Kort fortalt var Zille tegner og fotograf og skildrede især Berlins fattige miljø i sine billeder og tegninger. I næsten alle museums- eller turistkiosker og boghandler kan man postkort og bøger med Zilles motiver. I Nikolaiviertel ligger Zille Museum, hvor man kan se fotografierne og en film om Heinrich Zille, læs evt. mit tidligere indlæg om museet her.

Det er også muligt at blive ringet op af en række andre statuer i Berlin, f.eks. Marx og Engels, hvor det er politikeren Greogor Gysi, som giver de to herrer mæle. Eller Käthe Kollwitz statuen på Kollwitz Platz, som bliver formidlet af selveste Katharina Thalbach.

Det er en sjov idé med de talende statuer, som Kulturprojekte Berlin satte i værk sidste efterår, og som er planlagt til at være 3 år. Idéen er dog ikke udviklet i Berlin, men derimod i København og London.

Skriv et svar