ECF Farmer i Markthalle Neun

I går fik jeg nyhedsbrev fra Markthalle Neun. Nyhedsbrevet fortæller bl.a. om et meget interessant projekt, som hedder ECF Farmer. Et projekt som vel at mærke er realiseret og det med stor succes. Markthalle Neuns koncept er jo at levere økologiske og bæredygtige produkter, fremstillet i nærområdet. Derfor er det naturligt for dem også at præsentere produkter, som er fremstillet midt i storbyen, hvilket er tilfældet med ECF Farmer.

ECF står for “Eco Friendly Farming” – altså økologivenlig drift. Projektet går ud på at dyrke grøntsager midt i storbyen, nærmere betegnet i Berlin-Schöneberg, med en teknik som kaldes Aquaphonic. Ordet er en sammensætning af ordene Aquaponik ist eine Form der urbanen Landwirtschaft, die Aquakultur (fiskeopdræt) und Hydroponik (dyrkning af grøntsager). Kort fortalt fungerer det sådan, at der opdrættes fisk, som leverer gødning til grøntsagerne, hvorfra kondensvand tilbageledes i vandkredsløbet. Og det er en selvfølge, at fiskene fodres med økologisk foder.

Nu er jeg ikke hverken gartner eller ingeniør, så jeg kan ikke forklare det bedre. Men heldigvis har rbb også fået øje på det spændende projekt og har en lille film liggende, hvor de har været på besøg på grøntsagsfabrikken og de to unge mænd, som har iværksat projektet. Se filmen her.

I Martkhalle Neun har ECF Farmer nu fået en stand på Wochenmarkt og Street Food Thursday, hvor man kan smage deres produkter, og det kan man da vist bare glæde sig til.  Nu er fiskene blevet så store, så de også kan sælges.

På ECF Farmings hjemmeside kan man se, at fisken kan købes i flere af Kaisers supermarkeder. På hjemmesiden kan man også se, at der hver den første fredag i måneden er muliged for at komme med på en rundvisning på ECF Farmer, hvor der også er smagsprøver.  Rundvisningen begynder kl. 15, det koster 5 €, og man skal tilmelde sig på hjemmesiden. Se mere om det hele her.

Skriv gerne en kommentar