Vind Kaminers Russendisko på berlin-nyts Facebook side

wladimir_reduBerlin-nyt blev for godt et år siden kontaktet af Forlaget Korridor, som i anledning af 25-året for Berlinmurens fald udgav en dansk oversættelse af  Wladimir Kaminers bestsellerroman Russendisko. Om berlin-nyt ville fortælle om bogudgivelsen, som er den første danske udgave af Kaminer klassiker. Og det ville berlin-nyt selvfølgelig gerne, for Kaminer er altid god underholdning og kulturformidling.

Berlin-nyt har fået lov til at udlodde en bog af den danske udgave til den der synes godt om berlin-nyts Facebook side som nr. 500. Der er 15 synes godt om’er op til 500, så det er nemt at blive nr. 500. Skynd dig, hvis det er noget for dig!

Romanen er en samling fortællinger fra Berlins hverdag og vanvid i perioden lige efter murens fald. Kaminer, der oprindeligt er født og opvokset i Moskva, emigrerede til Berlin i sommeren 1990 blot tre måneder før genforeningen af Tyskland. Det er Kaminers oplevelser i og af det russisk-jødiske fællesskab i Berlin i denne periode, der danner rammen om en række sammenvævede fortællinger, der sammen huses under titlen Russerdisko. Fortællingerne er skæve og absurde, men rummer også en skarp social realisme, hvor trøstesløse karakterer og skildringer leveres med en eminent sproglig lethed og rytme. Efter den tyske udgivelse af Russendisko i 2000 opstod en art kultbevægelse omkring værket, der i dag er en etableret klassiker indenfor berlinerlitteratur.

Kaminers virkskomhed som DJ og klummeskribent blomstrede sideløbende med hans litterære udgivelser. Russendisko har solgt over en million eksemplarer i Tyskland, er siden 2000 oversat til 15 sprog og foreligger nu altså også på dansk oversat af Lasse Rask Hoff.

Bogen kan købes fra diverse internetboghandlere (fx www.williamdam.dk/paperbacks-og-billigboeger/pb-div/russerdisco_1649589_da.html) eller fra forlagets hjemmeside www.korridor33.bigcartel.com/products

Se mere til Wladimir Kaminer på hans egen hjemmeside http://www.wladimirkaminer.de/

Skriv gerne en kommentar