Literatur:Berlin

Lige nu foregår litteraturfestivalen Literatur:Berlin  i Prenzlauer Berg. Her tages pulsen på den nye litteratur i form af bogpræsentationer, oplæsninger og uddeling af prisen Prenzlauer Berg. Det er Kulturbrauerei og Georg Bücher Buchladen, som står for festivalen og de fleste arrangementer foregår også på disse lokationer.

Det er selvfølgelig en forudsætning, at man kan forstå tysk for at få glæde af arrangementerne, men kan man bare få hovedessensen ud af det sagte, synes jeg ikke, man skal holde sig tilbage. Det er altid en stor oplevelse, at møde kunstnere – store som nye opkommende, og det er der mulighed for på festivalen.

Efter at have surfet lidt i progammet på festivalens hjemmeside, har jeg fundet i hvert fald to oplæsningsarrangementer, som jeg kunne tænke mig at overvære. Og samtidig har jeg fået lyst til at læse bøgerne.

Det ene er på onsdag den 9. marts i Kulturbrauerei. Bogen, der præsenteres, er skrevet af Markus Berges og har titlen Die Köchin von Bob Dylan. Omtalen af bogen på festivalens program lover en interessant og spændende historie om kokkens forfædre i Ukraine, hvorfra også Bob Dylans forfædre kommer.

Det andet arrangement er med den amerikanske forfatter Erica Jong den 19. marts i Literaturwerkstatte i Kulturbrauerei.

Erica Jong, det navn, tror jeg de fleste kender og tænker Luft under vingerne, ikke sandt? Jo. Erica Jong har netop udgivet en ny bog med titlen Vingeskudt. Ligesom de origanle titler Fear of Flying og Fear of Dying, så er de danske titler også gode ordspil. Hvis resten af bogen er lige så godt oversat, kunne man nok klare at læse den på dansk, ellers bliver det originalen. Luft under vingerne var bogen om den unge kvindes sexuelle frigørelse, og Vingeskudt handler så om en 60 årigs kvinde, som føler sig stækket i sexualitet. Lyder som en interessant bog, og det kunne være meget interessant at oplevet et koryfæ som Erica Jong.

Det var blot to af de mange arrangementer, jeg nu har foreslået. Se hele programmet for litteraturfestivalen Literatur:Berlin her.

Skriv et svar