Berliner Ensemble – Klassikkernes teater

Hvis man under opholdet i Berlin vil have en god solid kulturel oplevelse og opfriske/udvide sit kendskab til de tyske klassikere indenfor litteratur og teater/musikteater, så er Berliner Ensemble det helt rigtige sted at besøge.

Tag nu f.eks. i aften (11. marts 2016): På hovedscenen spilles Georg Büchners Woyzeck og på prøvescenen spilles Die Gewehre der Frau Carrar af Bertolt Brecht. Hvis man er en regelmæssig læser af berlin-nyt, vil man vide, at Brecht og Berliner Ensemble hænger meget tæt sammen. Hvis man er ny læser, kan jeg henvise til min tidligere artikel om Berliner Ensemble.

Skal vi kigge lidt frem på repertoiret, så fortsætter det med store klassikere som Brechts Der Gute Mensch von Sezuan, Goethes Faust, Tschechows Tre Søstre, Shakespeares Hamlet, Kafkas Processen, Becketts Vi venter på Godot osv.  Lutter store klassikere, og sådan er det altid på Berliner Ensemble. Husk det.

Derudover er der ofte oplæsning af kendte forfatteres bøger ved kendte skuespillere. Jeg vil her også indskyde, at den 20. april læser Katharina Thalbach og Ulrich Matthes op fra Bertolt Brechts og Helene Weigels breve. Noget jeg godt kunne tænke mig at høre.

Som noget særligt vil jeg også pege på, at Nina Hagen ind imellem giver intim koncert på Berliner Ensemble. Det sker næste gang 23. marts. Det er jeg også sikker på vil være en oplevelse af de større.

Se mere om Berliner Ensembles program her.

Skriv et svar