Rester fra den kolde krig

På DHM er der netop åbnet en ny fotoudstilling med titlen Relikte des Kalten Krieges. Fotografen bag billederne er hollandske Martin Roemers, som to gange har vundet prisen World Press Photo Award. Udstillingen vises til 14. august i år.

Fotografierne skildrer spor efter den kolde krig i ti europæiske lande fra både vest- og østblokken: Rusland, Polen, Tjekkiet, Ukraine, Lettland og Litauen i øst og Storbritannien, Holland og Belgien i vest. På fotografierne, som er optaget mellem 1998 og 2009, ser man bygninger og landskaber, bunkere, forladte militærstationer, overvågningsstationer og militærkirkegårde.

I udstillingen er fotografierne ophængt efter temaer som atomoprustning, beskyttelsesforanstaltninger hvis tredje verdenskrig skulle komme, spionerne osv. Udstillingen viser, at den kolde krig nok skyldtes  to forskellige systemer, men at de to systemers efterladenskaber på hver sin side af jerntæppe ligner hinanden.

Allerede i dag, mandag den 7. marts kl. 15 er der rundvisning i udstillingen under titlen Geheime Orte (hemmelige steder). Og igen 9. kl. 18 og 10. marts 15 er der rundvisninger iudstillingen.

Læs mere om udstillingen her.

Skriv et svar