Rembrandt som fotograf i Schloss Britz

Rembrandt … som fotograf?

Ja, det er sådan udstillingen på Schloss Britz annonceres. Der Fotograf des 17. Jahrhunderts Rembrandt in Schwartz-Weiss. 

Rembrandt (1606-69) er jo Hollands største maler, raderer og tegner. Det med sort-hvidt i udstillingens titel skal man mærke sig. Titlen er formuleret af Rembrandt-samleren Jaap Mulders, og det er fra hans samling, der vises 100 originale raderinger. Sort-hvidt er også mørke og lys, og netop virkningen af disse effekter i raderingerne, var det, som Rembrandt blev berømt for allerede i sin levetid. Derfor sammenligningen med fotografiet. I MuseumsJournal, hvor jeg læste om udstillingen, er der gengivet nogle fantastisk flotte raderinger, og man forstår øjeblikkeligt sammenligningen med fotografiet.

Udstillingen er inddelt i temaer og viser bredden i Rembrandts motivverden. Der er selvportrætter, studier, landskaber, nøgne kroppe, portrætter, hverdagsscener og bibelske motiver.

Udstillingen vises for første gang i Tyskland og varer til 21. februar. Læs mere om på Schloss Britz’ hjemmeside her.

Når I er kommet til Neukölln, hvor Schloss Britz ligger, så skulle I kombinere det med et besøg på Museum Neukölln, som er et spændende lille lokalmuseum placeret i avlsbygningerne til Schloss Britz. Her er også en supergod restaurant, hvis I får lyst til mere en åndelig føde. Læs evt. mit tidligere indlæg om besøg på Museum Neukölln her.

Skriv et svar