Neue Nationalgalerie. November 2014. Foto: Kirsten Andersen

Mies van der Rohe Haus og det nye museum for moderne kunst

I går viste Rbb Abendschau et indslag om Mies van der Rohe Haus i Berlin, som var deres forslag til udflugt i denne weekend. Mies van der Rohe Haus, også kaldet Haus Lemke, er et af de mindre fodspor, arkitekten Mies van der Rohe har sat i Berlin. Ellers er arkitektens meste kendte bygningsværk i Berlin Neue Nationalgalerie.

Mies van der Rohe Haus var den sidste bygning, som Mies van Rohe tegnede, inden han udvandrede pga. nazisternes magtovertagelse. Huset ligger i Alt-Hohenschönhausen i det tidligere Østberlin, og det har det også lidt af gennem tiden. Det har været brugt som garage og lager (!) og blev ikke vedligeholdt. Men efter genforeningen er det blevet restaureret, og i 2002 stod det færdigt til at blive åbnet for publikum. I dag bruges det til udstilling af moderne kunst. For tiden udstillinger Stefan Löffelhardt tegninger og landskaber af fundne ting. Den første søndag i måneden er der rundvisning i Mies van der Rohe Haus.

Læs evt. mit tidligere indlæg om det ny museum for moderne kunst her.

Se mere på Mies van der Rohes hjemmeside her.

Se rbb’s indslag om Mies van der Rohe Haus her.

Abendschau i aftes havde også et indslag om det ny museum for moderne kunst, som skal bygges på grunden mellem Neue Nationalgalerie og Philharmonie på Kulturforum. Der var kommet godt 460 forslag fra arkitekter fra hele verden, og i går blev der kåret 20 forslag, som skal gå videre. Alle hidtil indkomne forslag bliver vist på Kulturforum til den 26. februar. Desværre præciseres det ikke i udsendelsen hvor, det må I spørge om i en turist info. I slutningen af 2016 skal det endelig besluttes, hvem der vinder konkurrencen om at bygge det nye museum.

Se Abendschau indslag om kåringen af de 20 arkitektforslag her.

Skriv et svar