Berlin 16.-22. Marts

Modeltogmesse 15. marts
Er du modeltogsentusiast og på ferie i Berlin, så skal du måske i dag tage en tur forbi Freizeitforum Marzahn, hvor Modelbahnbörse holder bytte og salgs-messe for modeltogsfolket. Der er åbent fra kl. 10. Se mere på Freitzeitforum Marzahn og læs mere om Modelbahnbörse Berlin.

Kunstneriske påskeæg på Museerne i Dahlem i dag
Museet for Europæisk kultur i Dahlem har i dag søndag den 15. marts et stort marked, hvor knap 40 kunsthåndværker præsenterer og sælger deres design.  Der vil være både traditionel og moderne påskeægsdesign fra flere europæiske lande, men også kunsthåndværk i tekstil, træ, keramik og collage vil være at se. Markedet er åbent kl. 12-17. Læs mere her.

Rundt om ægget
Den tilstundende påske er også anledningen til en udstilling om ægget, som netop er begyndt på museet for børn, MACHmit! Museum für Kinder. Udstillingen Das GELBE vom Ei omfatter også udrugningen af en lille flok kyllinger, som museumsgæsterne kan følge. Museet har en række tilbud til de små museumsgæster. Læs mere om udstillingen her.

Dieter Roth på Hamburger Bahnhof
I går åbnede Hamburger Bahnhof en udstilling med værker af kunstneren Dieter Roth (1930-1998). Roth arbejdede med mange forskellige kunstgenrer og medier, men denne udstilling viser især værker, der har relation kunstnerens store interesse for musik. Udstillingsteksten på Hamburger Bahnhofs hjemmeside fortæller bl.a. at Roth ofte indarbejdede musikinstrumenter i sine værker, og at Roth selv var udøvende i kunstnerkollektivet “Selten gehörte Musik”. Han havde en stor pladesamling og var specielt interesseret i klassisk musik. Jeg synes denne udstilling lyder interessant, og nu må jeg nok en tur omkring Hamburger Bahnhof i påsken. Udstillingen slutter 16. august. Der er rundvisning i udstillingen om søndagen kl. 14, således også i dag. Læs mere om udstillingen her.

Bach udstilling i Berliner Dom
Jeg vil nævne endnu en udstilling og igen handler det om musik. Det er en ganske lille udstilling, som man kun får øje på ved en tilfældighed. Det gjorde jeg også – jeg tror det var via twitter, hvor der faktisk er meget godt at finde om Berlin. Det drejer sig om en lille udstilling om Johann Sebastian Bach (1685-1750) og hans besøg i Berlin. Bach besøgte Berlin tre gange, det er i hvert fald det man ved med sikkerhed. Udstillingen beskriver de tre besøg, det fortælles, hvad ærindet var og det vises på et historisk kort, hvor i byen, det var. Desuden udstilles et første tryk af „Musicalisches Opfer“, som Bach skrev i forbindelse med et af Berlin besøgene.  Det er Bachhaus Eisenach, der står for udstillingen, som vises til den 3. maj. Læs mere på Berliner Doms hjemmeside.

 

Nordic by Nature præsenterer House by the Lake

image

Den 19. Marts kl. 21 præsenterer Nordic by Nature det norske indie-band House by the Lake i Club Monarch Berlin, Skalitzerstr. 134. House by the Lake udkommer med det nye album Woodlands den 20. marts, og det er selvfølgelig også i fokus, når de spiller i Monarch. Læs mere om House by the Lake her og hør eksempler på deres musik på Youtube
https://youtu.be/I-iEN9zgoYw

Skriv et svar