Uge 13 i Berlin

Velo cykelmessen
I dag, søndag den 22. marts, er sidste dag for cykelmessen VELO, som er at finde i Messegelände. Foruden at man kan se alt nyt inden for cykler, og hvad der hører cyklen til, er der også et sceneprogram dagen igennem med forskellige interviews og foredrag. Og så er der en filmvæg, hvor alt jo også handler om cyklen. Se mere om cykelmessen her.

Kunstudstillinger i påsken
Gratis in Berlin har en speciel afdeling med tips om påskebegivenheder. Der er noget for alle: loppemarkeder, spadsereture, de traditionelle påskebål, koncerter – klassisk, gospel og andet, samt udstillinger. Specielt lagde jeg mærke til en udstilling i Willy-Brandt-Haus (i Wilhelmstrasse 140) med fotografier af den amerikanske kvindelige fotograf Vivian Maier (1926-2009). Den prisbelønnede dokumentarfilm Finding Vivian Maier” fra 2003 fortæller historien om Vivian Maier, hvis fantastiske foto- og negativsamling blev fundet på et loppemarked. Maier var nærmest sky og holdt sig meget for sig selv, arbejdede som barnepige, men fotograferede i sin fritid. Hun skulle vise sig at blive en af de mest betydningsfulde amerikanske fotografer!

Udstillingen kan ses allerede nu og vises til 12. April, er lukket langfredag, men ellers åben i påskedagene. Husk passet, det plejer de at ville se i Willy-Brandt-Haus. Læs mere om udstillingen og den fantastiske historie.
Læs om filmen Finding Vivian Maier
Læs om udstillingen i Willy-Brandt-Haus.

Zero-udstilling i Martin-Gropius-Bau
I går åbnede en udstilling med den internationale kunstbevægelse Zero i Martin-Gropius-Bau. Bevægelsen blev grundlagt af kunstnerne Heinz Mack, Otto Piene og Günther Uecker. De er selvfølgelig repræsenteret på udstillingen, men også kunstnere med tilknytning til Zero, som Yves Klein og Lucio Fontana samt Zero kunstnere, som ikke rigtigt huskes længere er med på udstillingen, det er f.eks. Hermann Goepfert, Oskar Holweck og Hans Salentin. Med 40 kunstnere og 200 værker er udstillingen den største med Zero-bevægelsens kunstnere nogensinde. Udstillingen vises indtil 8. juni og kan altså også ses i påsken. Læs mere om udstillingen og åbningstider her.

Gropius-Bau

Kunst i Berlin – nyhedsbrev fra visitBerlin
Og I kan se mere om kunst i Berlin og i påsken på dette link til et nyhedsbrev, som jeg får fra visitBerlin. Selv om der står Liebe Frau Andersen er det jo ikke mere personligt end som så – så kig I bare med her.

Berlin Marathon
Berlin Marathon

Halvmarthon i Berlin
Jeg skal da også huske lige at nævne, at den på næste søndag, den 29. marts er det igen tid for Halvmarathon i Berlin. Sidste år deltog over 30.000 sportsudøvere i løbet. Den største del var løbere – professionelle såvel som motionsløbere – men også inline skatere, kørestolsløbere og handbikers deltog i løbet. Det er en festdag i byen, og det er flot at være med til som tilskuer. Løberne plejer at rose arrangørerne for et veltilrettelagt løb. Tilmeldingsfristen er udløbet, men som sagt er det en begivenhed at tage med som tilskuer. Læs mere om marathonløbet her.

Skriv et svar