Påske, forår og sommertid

Selv om der også i Berlin er sommertid på uret og forår kalenderen, så slår det desværre ikke igennem vejrmæssigt i Berlin i påskeugen. Et check på vejrudsigten viser i hvert fald under 10 grader, regn og sne. Godt at vide på forhånd, både for planlægning og påklædning, når turen går til Berlin.

Påskeferien vil for mit vedkommende byde på museumsbesøg. På Martin-Gropius-Bau er der to udstillinger, jeg vil se. Så der bliver nok ikke kræfter til mere den dag. Den ene udstilling er den netop åbnede om ZERO, som jeg skrev om sidste uge, læs evt. her. Den anden er udstillingen Jahrhundertzeichen. Tel Aviv Museum of Art visits Berlin. I anledning af 50 året for, at landene Tyskland og Israel optog diplomatisk forbindelse med hinanden sender Tel Aviv Kunstmuseum nu omkring 70 mesterværker til udstilling i berlin. Det er de store kunstnere fra det 20. århundrede, kan man vist roligt sige: Alexander Archipenko, Max Beckmann, Marc Chagall, Edgar Degas, Erich Heckel, Alberto Giacometti, Wassily Kandinsky, Jackson Pollock, Ludwig Meidner, Pablo Picasso, Mark Rothko, Egon Schiele og Lesser Ury. Men sammen med klassikerne vises værker af Israelske samtidskunstnere. Udstillingen vises til 21. juni. Læs mere her.

Jeg vil også se, om jeg ikke kan nå at komme en tur omkring Deutsches Historisches Museum. Her i påskeferien har museumsshoppen i DHM udsalg, så jeg må hellere forbi og se, om der er noget, der frister. Udsalget er begyndt og varer til 2. påskedag. Læs mere her. Der er i øvrigt en ny spændende udstilling i vente på DHM, den når jeg ikke i denne omgang. Den hedder 1945 Niederlage Befreiung Neuanfang. Den begynder 21. april og slutter 25. oktober, så den må vente til efterårsturen.

Endelig SKAL jeg se udstillingen om fotografen Vivian Maier, som jeg også skrev om i sidste uge.

Ellers bliver det nok til en spadseretur i kvarteret, hvor jeg skal bo. Jeg skal bo på et af Happydas’ hoteller, Hotel Ibis i Wilmersdorf. og det glæder jeg mig til. Kvarteret kender jeg, for det var også i Wilmersdorf, jeg boede, da jeg var i Berlin i hele to måneder sidste efterår. En rigtig dejlig tid, som jeg tit tænker tilbage på. Og måske bliver det til en kop kaffe eller en øl, hvis der er nogle af mine bekendte i byen?

Skal der shoppes lidt, bliver det i Kulturkaufhaus Dussmann (musik, film), Bikini Berlin eller KaDeWe. Ellers er der muligheder på turen ad Kurfürstendamm, hvor kun økonomien (desværre) sætter grænser. Og så skal jeg jo huske loppemarkederne. Her må Top 10 Berlin hjælpe mig, for jeg er ikke loppe-markeds-entusiast. Se listen over Top 10 Berlins foretrukne loppemarkeder her.

Skriv et svar