Uge 11 i Berlin 9. – 14. marts

To af mine tips til den kommende uge foregår allerede i dag søndag den 8. Marts. Den første er en koncert i Musikinstrumentenmuseum – det handler i det hele taget meget om musik i denne uge – og den anden er rundvisninger i anledning af kvindernes internationale kampdag. Derudover som sagt lidt flere koncert-tips. Et af dem er noget specielt – det er nemlig klassisk musik i Watergate Club, hvor der ellers lyder ganske andre toner.

Koncert i Musikinstrumentenmuseum
Koncerten i Musikinstrumentenmuseum i dag begynder kl. 11.00. Det er “Trio Cammerton” bestående af Karin Gemeinhardt på fagot, Janis Tretjuks på klarinet og Barbara Adamczyk på hammerflygel, som spiller værker af Conradin Kreutzer, François-René Gebauer, Felix Mendelssohn Bartholdy og Michael Glinka. Koncerten har som overskrift Ode an die Jugend (Ode til Ungdommen). Læs mere på Musikinstrumentenmuseums hjemmeside.

Musikinstrumentenmuseum Berlin. Foto: Kirsten Andersen
Musikinstrumentenmuseum Berlin. Foto: Kirsten Andersen

Museet i sig selv er meget interessant at se, og når der så også er en koncert at høre, så er der ikke noget at betænke sig på. En rigtig god søndags-formiddag-oplevelse til at komme i gang på. Se evt. mit tidligere indlæg om Musikinstrumentenmuseum.

Kvindernes internationale kampdag ude og inde
I dag skal der ifølge vejrudsigten blive 15 grader varmt i Berlin. Derfor må et besøg i Botanischer Garten da lige være sagen. Og der kan man oven i købet komme med på rundvisning i anledning af Kvindernes internationale kampdag, som tyskerne iøvrigt benævner lidt mindre krigerisk end vi gør: Internationaler Frauentag. Rundvisningen med titlen FrauenFlower begynder kl. 12, og mødested er indgangen ved Königin-Luise-Platz. Det koster 7 € at deltage, plus 3 € i entré til haven.

Rundvisningen i den botaniske have har som tema, at kvinderne jo ikke ønskede kun at være “wie eine Blume”, som digtere f.eks. beskrev dem. De ville og vil selv skrive om og forske i blomster og meget andet. Det er Dipl.-Biol. Rosemarie Gebauer, som viser rundt i haven og fortæller. Læs mere på Botanischer Gartens hjemmeside.

Jeg gentager også lige fra sidste uge de særlige omvisninger på Deutsches historisches Museum med fokus på de store kvindelige skikkelser i den tyske historie. Her vises filmen Die Flexible Frau i museets biograf, Zeughauskino. Se mere her.

Klassisk musik i diskoteket
Mandag den 9. marts kl. 20 spiller Kuss Quartett og den japanske bratschist Tomoko Akasaka i Watergate Club i Kreuzberg – hvor der ellers er diskotek med ganske andre toner på pladespilleren. Det er en koncert i kulturradio Klassik Lounge serien – Kulturradio vom Rbb. På programmet er musik af Mozart, Bach, Bartok, Ligeti og Brahms.

Der er altså ikke tale om noget cross-over med klassisk i disko-rytmer, men den ægte vare. Det fortæller en af musikerne i Kuss Quartett om i den lille video, som man kan se på Kulturradios hjemmeside. Samme sted kan I se flere oplysninger om koncerten, entré osv.

Scharoun Ensemble Berlin i Philharmonies Kammermusiksal
Den 13. Marts spiller et af Berlins fornemste kammermusikensembler – Scharoun Ensemble – i Philharmonies Kammermusiksaal. Ensemblets navn har de taget efter den arkitekt, som har bygget huset, hvor de virker til dagligt. Hans Scharoun (1893-1972). De otte musikerne i ensemblet spiller nemlig også i Berliner Philharmonikerne.

Programmet på koncerten den 13. marts er som ensemblets repertoire både nyt og gammelt: Brahms, Variationen für Klavier über ein Thema von Schumann op. 9 (Arrangement for Oktet af Detlev Glanert) – György Kurtág, Hommage à R. Sch. for klarinet, viola og klaver op. 15d – Schumann, Sechs Gesänge op. 107 (Transkription for sopran og strygekvartet af Aribert Reimann) – Brett Dean, Recollections für Ensemble og Bohuslav Martinu, Le Raid merveilleux. Læs mere på Scharoun Ensembles hjemmeside og køb billetter her.

Philharmonie Belin. Foto: Kirsten Andersen
Philharmonie Berlin. Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar