Uge 10 i berlin i Berlin

I dag udkommer berlin-nyt’s månedlige nyhedsbrev. Derfor bliver denne uges indlæg kun ganske kort med nogle få tips til oplevelser i ugen, der kommer.

I nyhedsbrevet skriver jeg om udvalgte koncerter og andre begivenheder i Berlin i marts måned. Har du ikke abonneret på nyhedsbrevet endnu, kan du gøre det ved at tilmelde dig her i højre sidespalte.

I nyhedsbrevet skriver jeg også om den nye app, som visitBerlin har barslet med for nylig. App’en giver mere end 600 tips til attraktioner, ture og restauranter. Man kan downloade informationerne, så App’en også kan bruges offline. Med GPS slået til kan man automatisk få tips til både kendte og mindre kendte steder at besøge i nærheden af, hvor man befinder sig. Download App’en fra App Store og Google Play. Kortet angiver spiesesteder, hoteller og lignende. Læs mere om App’en her.

Her er så et par tip til den kommende uge:

Kvindernes internationale kampdag
I anledning af kvindernes internationale kampdag den 8. marts er der særlige omvisninger på Deutsches historisches Museum med fokus på de store kvindelige skikkelser i den tyske historie. Samme dag vises filmen Die Flexible Frau i Zeughauskino. Se mere her.

Danske Lars Attermann i Nordische Botschaften
Den 6. marts er der koncert i Nordische Botschaften Felleshus med Lars Attermann, som i 2004 udgav albummet Shanghai into the Loney sea. Lars Attermann sammenlignes i koncertomtalen med Johnny Cash, og genren han bevæger sig i, er da også folk og country. Det er gratis at komme til koncerten, men man skal tilmelde sig. Det kan man gøre på en mail adresse på Nordische Botschaften hjemmeside. Se også Attermann egen hjemmeside, hvor I også kan høres prøve på hans musik.

Tirsdagens Unerhörte Musik
På tirsdag den 3. marts er ugens Unerhörte Musik at høre i BKA Theater. Det er samtidsmusik i billedet og lyd med Trio Transmitter. Trioen består af Florian Bergmann bassklarinet, Benedikt Bindewaldpå violin og viola og Alba Gentili-Tedeschipå klaver. Trio med klarinet, viola og klaver er en kendt ting i den klassiske musik, bl.a. hos Mozart, Brahms og Schumann. Hos Trio Transmitter er det en basklarinet, men meget andet er anderledes i forhold til den klassiske musik. Trio Transmitter integrerer lyde og billeder fra foskellige medier i deres koncerter, som i det hele taget antager en performanceagtig form. Læs evt. mere på Trio Transmitters hjemmeside. eller se et eksempel fra Youtube her

Skriv et svar