Bachs Juleoratorium

Bachs Juleoratorium i Berlin.

Jeg skrev i nyhedsbrevet om Bachs Juleoratorium, som jeg synes er den klassiske julemusik, jeg kommer mest i julestemning af.

De koncerter, jeg nævnte i nyhedsbrevet, er nu afholdt, bortset fra den ene, der ligger i januar næste år. Derfor vil jeg i dag linke til Visitberlin.de’s forslag til hvor man kan opleve juleoratoriet i Berlin. Se listen her.

I Berlins mange kirker er der også gode koncerter at gå til, og her er Juleoratoriet også på progammet flere steder. Finder I ikke juleoratoriet på en dag, der passer jer, er der måske en af de mange andre koncerter, der gør. I får linket til den søgning, jeg har foretaget på websiden Kirchenmusik og på datoer fra den 10. til den 31. december. Se mere her.

Her er link til Thomanerkoret fra Leipzigs opførelse af 1. del af Weihnachtsoratorium. Den er lidt gammel, det ved jeg. Og der ligger nyere udgaver på YouTube, det ved jeg også. Men der er blevet en tendens til at spille og synge meget hurtigt, og det kan jeg slet ikke lide. Så derfor får I en mere – efter min mening – korrekt udgave. Desuden var Bach jo selv aktiv i Leipzig og med Thomanerkoret – så der er en endnu en god grund til at vælge denne udgave.

Og så fandt jeg også lige en YuoTube video om Thomaner koret. Den er meget interessant at se.

https://youtu.be/tqstIsBsLq8

Skriv et svar