Interview med Max Raabe

Interview med Max Raabe.

Det er desværre ikke Berlin-nyt, der har været så heldig at få et interview med Max Raabe. Det er Berliner Morgenpost. Og det er i anledning af, at Max Raabe har indspillet en MTV undplugged DVD i Clärchens Ballhaus sammen med andre kunstnere fra Berlin.

Jeg har fulgt Max Raabe og Palastorchester gennem 14 år, og jeg har oplevet dem på flere live koncerter dels i Berlin dels i København. Det er et branddygtigt orkester og Max Raabe er en karismatisk og meget sympatisk person med en stor portion ironi og ikke mindst selvironi. Det skinner også igennem i interviewet i Berliner Morgenpost. Max Raabe bor i Berlin og kommer i interviewet også ind på, hvad det er, han godt kan lide ved byen. I kan læse interviewet her.

Max Raabe og Palastorchester er kendt for at spille musik fra det righoldige og fortællende revy og chanson repertoire fra 1920’erne og 1930’erne samt swingmusikken fra 1950’erne. Og det gør de virkelig godt, men deres egen twist indover. Men de fornyer sig også, og gennem de seneste år har Max Raabe selv skrevet musik sammen med tyske popkunstnere. Det er der også kommet noget godt ud af, og den musik er også med på koncerterne.

Max Raabe og Palastorchester spiller i Berlin i Admiralspalast i februar måned næste år. Netop der har jeg oplevet dem, og det er de helt rigtige omgivelser at høre dem i.  Tjek deres spilletider her.

Dussmann i Friedrichstr. udlodder pladser til Live-Podcast-optagelse med Max Raabeden 4. december i deres afdeling for klassisk musik- Se mere om det her.

Skriv et svar