Lunch koncert i Philharmonie

Lunch Koncert i Philharmonie

På den nyligt overståede Berlin-tur lykkedes det at komme til Lunch koncert i Philharmonie’s foyer.

Der var rigtig mange mennesker – hvor mange ved jeg ikke – men det har de tal på i Philharmonie. Systemet er, at man møder rimeligt tidligt op. En time før koncerten åbnes dørene, og man får udleveret en plastikbrik, som man næsten med det samme afleverer igen. Det er et ret simpelt system, som kun kræver de medarbejdere, der står og deler brikkerne ud og modtager dem. Brikkerne har man jo nok talt på forhånd. Så når alle er udleveret og afleveret, gætter jeg på, at der ikke lukkes flere personer ind. Helt uden brug af elektroniske hjælpemidler og billetsystemer. Nogle gange er det enkle bare enkelt og godt.

Når man så kommer ind, drejer det sig om at få en plads, hvor man kan holde ud at stå eller sidde i næsten to timer. Koncerten foregår jo i foyer’en og der er kun siddepladser til dem, der har et bevis for at de er handicappede eller svært ganghindret. Dog bliver de tiloversblevne pladser givet fri lige før koncerten begynder. I tirsdags kunne de pladser tælles på éen hånd, så det skal man nok ikke satse på. Hvis man kan holde til det, er det en god idé at sidde på trapperne, som går op flere steder i foyeren. Eller gå helt op foroven, hvor der er siddepladser langs væggen og man kan stå ved rækværket og kigge ned.

Foto: Kirsten Andersen

Vi valgte trappen, men syntes det blev for anstrengende at sidde på den måde så længe, så inden koncerten gik vi ned og stillede os tæt ved scenen. Det var en god idé. Så kunne vi både se og høre musikerne tydeligt.

Inden vi kommer til musikken, vil jeg også lige fortælle, at man kan spise i forbindelse med koncerten. De fleste spiser, inden koncerten begynder. Faktisk ved jeg ikke, om der sælges mad under koncerten. Jeg er tilbøjelig til at tro, at det gør der ikke. Vi valgte at vente til efter koncerten og spise et andet sted.

Musikken i tirsdags var af Schubert og Dvorak, og det var fire unge musikere fra Carl Philip Emanuel Bach konservatoriet, der spillede. Det var Dvoraks Amerikanske – og det fremkaldte gåsehud hos mig. De spillede rigtig flot og de spillede godt sammen. 1. violinen skiftede fra Schubert til Dvorak – en god idé, for det er jo den krævende plads i en strygekvartet, men også et tegn på, at de to violinister begge mestrer den plads.

Sammen med programmet fik vi en kode til Philharmonies Digitale koncertsal. Dvs. at vi på et tidspunkt inden den 31. juli 2020 kan kigge koncerter og film gratis i to døgn, fra koden aktiveres. Det er virkelig en flot gave – og koncerten var en rigtig dejlig oplevelse. Kan anbefales.

Se de næste koncerter her

Skriv et svar