Dage i Berlin

Dage i Berlin

Hvor er det bare dejligt at være tilbage i Berlin. Dagene går stille og roligt, hvor vi bare oplever det, der kommer.

Hotellet vi bor på er fint. Det er Mercure Hotel i Knesebeckstrasse, kun få skridt fra Kurfürstendamm. Morgenmaden er fin, og værelserne er rummelige. Vi har booket gennem Le Club AccorHotels. Og det har fungeret fint. Lidl og Edeka ligger lige ved siden af og overfor hotellet, det er nemt lige at forsyne sig, hvis man skal have lidt til fortæring på hotelværelset. Vi har også Apples store butik på Kurfürstendamm lige i nærheden. Der var vi inde i går, for jeg har glemt min oplader til mit apple watch derhjemme, så jeg måtte have fat i sådan en.

Hvad går vi så og får tiden til at gå med? Ja, i går skulle vi have været på Medizinhistorisches Museum. Men det blev kun en rekogniseringstur, for museet var (næsten selvfølgelig) lukket, da det var mandag. Det er jo utroligt, at jeg, som har arbejdet i 37 år på et museum, ikke kunne komme på den tanke at undersøge det. Så det er lige en lejlighed til at minde jer læsere om altid at tjekke åbningstider m.v. inden I drager afsted.

Det blev i stedet til en spadseretur, en lang og hyggelig frokost hos Andy’s Diner DomAquarée, shopping i Saturn, kaffe og cupcakes hos Tigertörtchen i Nikolaiviertel og så bustur tilbage til Zoo.

Nå, Medizinhistorisches bliver så på onsdag. For i dag skal vi prøve at komme til Lunch Konzerthaus i Philharmonie. Jeg skriver prøve for der er gratis adgang, og der er begrænset antal pladser. Musikken er to strygekvartetter af Schubert og Dvorak (den amerikanske). Vi håber på succes med det i dag.

Her lidt billeder fra dagen i går. Der er godt gang i turistrundfarterne på vandet, slotsbyggeriet ser meget færdigt ud nu, men det er stadig et stort rod på Unter den Linden. – Og Berlin Stadt des Friedens, hm… Er det ikke en ørn, der er i luften øverst til venstre? Uha!