Advent

Her på 1. søndag i advent vil jeg foreslå følgende til jer, der er i Berlin netop nu:

Koncerter:

I Konzerthaus på Gendarmenmarkt kl. 16: Mahlers 3. symfoni med Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, MDR Rundfunkchor Leipzig Chor (Damekor) og Kinderchor der Staatsoper Unter den Linden.

I Friedenskirche, Charlottenburg kl. 18: Wolf-Ferrari-Ensemble, Chor der Ev. Friedensgemeinde med solister opfører Bach kantater og Dvoraks Messe for kor og orgel.

I Französischer Dom på Gendarmenmarkt kl. 17: Romantisk Klaverquintet. Mozartquartett Berlinog Naoko Fukumoto (Klaver) spiller Klaverquintett f-Moll op. 34 af Johannes Brahms og Klaverquintett Es-Dur op. 44 af Robert Schumann.

I Gedächtniskirche kl. 15: Blæserserenade med Blæserensemblet fra Musikskolen City West. Koncerten er gratis.

Dette er kun mit udvalg, der er garanteret mange flere at vælge imellem.

Julemarked

Det er ikke alle julemarkederne, der har åbent på søndage, men her er i al fald nogle stykker.

Oplev julemarkedet ved Schloss Charlottenburg, gå med på en rundvisning i slottet eller se en trækunstner skære store træfigurer med en motorsav.

Tag til 1. Advents-julemarked i Dahlem, med kunsthåndværk som julegaveidéer, aktiviteter for børn, julemusik og mulighed for at stille sulten.

Winterwelt på Potsdamer Platz har også et julemarked, og det er åbent i dag. På stedet kan man også udfolde sig på slæde eller skøjter.

Indkøbene må I vente med til næste weekend. Der er regler for, hvornår forretningerne må holde søndagsåbent i Berlin. Og det må de op til jul den 4.12 og 18. 12.

I kan selv kigge ind på www.gratis-in-berlin.de for at se, om der er nogle interessante tilbud der.

Skriv gerne en kommentar