Årets julekoncert med Wiener Sängerknaben

En af de juleplader, jeg har spillet allermest gennem årene, er en plade, hvor Wienersängerknaben synger julesange. At høre disse klare og fyldige drengestemmer synge Stille Nacht flerstemmigt, ledsaget af et sagte orkester med en blød underliggende stemme af hornene, det er bare så dejligt.

Der er tradition for at Wiener Sängerknaben giver julekoncert i Konzerhaus på Gendarmenmarkt, og det gør de også i år, nemlig lørdag den 17. december kl. 15.30.  Som program er annonceret, at drengene synger tyske og internationale julesange. Og det plejer at være sådan, at sangene fra hele verden bliver sunget på originalsproget.

Wiener Sängerknaben er nok kendt af de fleste. Koret er grundlagt i det 15. årh., og er jo nu en verdenskendt institution. Læs evt. mere om det legendariske kor på deres egen hjemmeside.

Det er måske i god tid at annoncere koncerten her en måned i forvejen, men jeg tænker at mange er ved at tilrettelægge juleturen til Berlin allerede nu. Og koncerter med Wiener Sängerknaben er populære, så man skal nok købe billetter, så snart man har bestemt sig. Det man man gøre på Classictic.com, klik her.

Hør Wienersängerknaben synge Stille Nacht, Heilige Nacht på YouTube – her finder I også mange andre sange og dokumentarfilm om koret.

https://youtu.be/G9JXATSbywc

 

Skriv et svar