Bachs juleoratorium i Berliner Dom

Julen er for mig lig med god julemusik. Noget af det julemusik jeg nyder allermest at høre hvert år, er Bachs juleoratorium.  Juleoratoriet bliver i år opført i Berliner Dom, fredag den 16. december kl. 20 og lørdag den 17. december kl. 15 og 18. Det er ganske vist i god tid at annoncere dette, men man skal også nok være i god tid for at sikre sig billetter til koncerten.

På denne koncert opføres del I-III. Normalt opføres kun det halve af Juleoratoriet, da det ellers ville være for lang en aften. Det er Berliner Domkantorei og Barockorchester Aris et Aulis, der synger og spiller, og solisterne er Christina Roterberg, sopran – Susanne Langner, alt – Clemens Löschmann, tenor og Matthias Weichert, bas.

Der er så mange iørefaldende melodier i juleoratoriet. Den første gang jeg hørte det, sad jeg bare med åbne ører og polypper lige fra Jauchzet! Frohlocket! brusede fra koret og hele koncerten igennem. Og siden har jeg elsket det stykke musik. Jeg har heldigvis også Juleoratoriet på CD, så nu kan det også snart høres for fuldt drøn på Riishøjsvej…. naboerne spiller også højt en gang imellem…

Se mere på Classictic.com for køb af billetter her.

Skriv et svar