Märkisches Museum – 70 år efter genåbning

Det aktuelle nyhedsbrev fra Märkisches Museum fortæller bl.a. en meget interessant og oplysende historie, om hvordan museet og samlingsgenstandene kom igennem krigsårene og blev genåbnet allerede et år efter krigens slutning.

I denne fortælling får man et indtryk af, hvor store ødelæggelser en krig fører med sig. At menneskeliv går tabt er selvfølgelig det mest tragiske. Historien fra Märkisches Museum viser os også, at krigen har nogle flere tab. Museet gjorde, hvad det kunne for at redde samlingerne, men rigtig mange værdifulde genstande blev alligevel ødelagt som følge af bombeskader. Og meget af det, som “overlevede” bomberne, blev plyndret i de kaotiske dage omkring krigens slutning. Det er som sagt en interessant historie, og jeg linker til den her.

Märkisches Museum er et museum for byen Berlins historie. Det er et dejligt museum at besøge, og jeg kan kun opfordre til at gøre det. Hver den anden og fjerde søndag i måneden kan man på en omvisning i museets samlinger få fortalt om Berlins historie. Det er altså en omvisning i morgen, søndag den 24. juli kl. 14, læs mere om den her.

Der er endnu en omvisning at tage med i morgen. Den handler om de mekaniske musikinstrumenter, som er i Märkisches Museums samling. Der er bl.a. et instrument, som lyder meget spændende. Et Orchestrion som kaldes Fratihymnia. Dette instrument gengiver klange af et komplet salonorkester og har 150 tilhørende noderuller med Tanzschlager fra 1920’erne. Hvor jeg bare gerne ville høre dette instrument! Jeg må holde øje med om der fortælles om det, næste gang jer er i Berlin. I kan læse mere om omvisningen i morgen den 24. juli kl. 15 her.

Når I nu er i Märkisches Museum, så må I endelig ikke snyde jer selv for Kaiserpanoramaet. I kan gå efter lyden, som en museumsmedarbejder sagde til mig, da jeg spurgte om, hvor det var. Gå efter “KLING!”, sagde han. Når I har set det, ved I hvad han mente. I kan læse lidt om Kaiserpanoramet på forhånd her.

Skriv et svar