Vinterferie med børn i Berlin 2019

Nu nærmer skolernes vinterferie sig, og der er sikkert nogle af jer, der skal have børn med på ferie til Berlin.

Skolerne i Berlin har vinterferie 4.-9. februar, og i den periode er der sikkert gjort lidt ekstra ud af aktiviteter for børn. Der findes flere museer som er specielt målrettet børn, men også mange dokumentationsceentre og udstillinger kan man sagtens se sammen med børnene. Mange af de store museer har særlige formidlngstilbud til børn, som jeg tror man godt kan benytte sig af, selv om man ikke mestrer det tyske perfekt.

Vi kan lige tage en rundtur:

Deutsches Historisches Museum har et generelt Familieprogram. Læs mere ved at klikke på linkene.

Technisches Museum Berlin udstiller bl.a. lokomotiver, skibe og flyvemaskiner, og det er specielt denne del af udstillingen, som er populær hos familier. Se Technisches Museums tilbud til familier her.

På Museum für Naturkunde har de et imponerende program for familier. Og her er også et særligt ferieprogram. På familierundvisningerne får man bl.a. fortalt om den mere end 13 meter høje kæmpe Dinosaur Brachiosaurus, urfuglen Archaeopteryx.

Labyrinth Kindermuseum Berlin har en oplevelsesudstilling med titlen Ganz weit weg – und doch so nahr – (så langt væk og dog så tæt på). Det er en farverig og spændende eventyrrejse i fjerne lande og kulturer. Læs mere på hjemmesiden for Labyrinth Kindermuseum.

KindermuseumMACHmit museum für Kinder har for tiden en udstilling om eventyr fra Brdr. Grimms hånd. Så der er i hvert fald noget genkendeligt. Men se endelig også deres månedsprogram, for der kan godt være noget, I kan deltage i med jeres børn. Her er link til månedsprogrammet, og så finder I nok selv rundt på museets hjemmeside.

Dette er blot et udpluk, der er masser at gøre med børn i Berlin, og jeg hører altid når børnefamilier har været på ferie i Berlin, at børnene har været fuldstændig vilde med det.

I kan finde mere inspiration til vinterferie med børn i Berlin på www.ellabellaseventyr.dk, hvor vi kan følge med i, hvad pigen Ella-Bella oplever i Berlin sammen med sine forælre og sin storebror Otto. Der er også udgivet en bog, som I kan tage med på turen.

Se også Visit Berlin’s program for familier med børn.

Skriv et svar