Udstilling West:Berlin i Ephraim Palais

I denne 25-Jahre-Mauerfall-tid er der i udstillinger og begivenheder meget fokus på DDR og Østberlin. Men der er også udstillinger med fokus på Vestberlin. Stadtmuseum Berlin har i Ephraim-Palais netop åbnet en udstilling, der her fokus på Vestberlin. Udstillingen hedder West:Berlin. Eine Insel auf der Suche nach Festland. (En ø, der søger fastland). Betegnelsen “ø”, selvfølgelig fordi Vestberlin lå som en ø i DDR.

Efter at have læst om udstillingen i MuseumsJournal har jeg fået meget lyst til at se den. Jeg har altid følt mig mest tiltrukket af Berlin West og synes det kunne være interessant at få sat den historiske lup hen over. Udstillingen koncentrerer sig i anledningen af 25 året for murens fald om perioden, hvor de allierede besættelsesmagter var i Vestberlin. Perioden, hvor besættelsesmagt også kommer til at betyde beskyttelsesmagt. Udstillingen fortæller i fotos, kunst, arkitektur, udstilling af tidstypiske genstande og plakater om tiden, hvor Vestberlin var “en ø i det røde hav”, altså om det frie og demokratiske liv midt i den diktatoriske østtyske republik. Tematisk er den opdelt i fire de hovedtemaer politik, økonomi, samfund og kultur.

Jeg glæder mig rigtig meget til at se udstillingen en af de næste dage. I kan læse mere på http://www.stadtmuseum.de/ausstellungen/westberlin

Se en trailer for udstillingen på YouTube

 

 

Skriv gerne en kommentar