Thomas Quastoff i Staatsoper

Den 19. maj er der mulighed for at opleve Thomas Quastoff i Staatsoper.

Det er en oplevelse, jeg varmt kan anbefale. Thomas Quastoff er bas-baryton og er klassisk uddannet operasanger. Men denne aften synger han jazz sammen en besætning af musikere på slagtøj, klaver og kontrabas.

Jeg har oplevet Quastoff i Philharmonie, hvor han holdt Masterckass med sangelever fra musikkonservatoriet. Det var en meget interessant oplevelse. Ellers har jeg set ham  på TV og hørt hans sang, både klassisk og det mere jazzede. Hans stemme er blød og fyldig og meget behagelig at lytte til.

I Staatsoper optræder han bl.a. med numre fra sit seneste album »Nice ’n’ Easy« med musik af George Gershwin, sange fra et repertoire efter Frank Sinatras, Bill Withers, Stevie Wonder og Tina Turner. Det skal nok blive en god aften.

Inden I går til koncerten skal I live vide, at Thomas Quastoff har et specielt udseende. Han er født som Thalidomid-barn. Det vil sige, at han ikke har arme og hans ben er korte. Men til gengæld har han en kæmpestor og meget sympatisk personlighed. Og når man lige har taget synet af hans krop ind, får hans varme og positive udstråling snart lov til at få overtaget.

Jeg har læst hans selvbiografi Thomas Quastoff – Die Stimme. Den kan jeg også varmt anbefale. Det er en fantastisk fortælling om, hvordan han og hans forældre nægtede at lade handicappet stå i vejen for den uddannelse som sanger, han så brændende ønskede sig. Desuden får man et indblik i den professionelle uddannelse og karriere som operasanger. Bogen kan købes i velassorterede boghandler (den findes nok kun på tysk) Jeg købte den i Dussmann i Friedrichstrasse.

Der findes mange fine videoer med  Thomas Quastoff på YouTube, og han har indspillet rigtig mange plader.

Læs mere info om koncerten i Staatsoper.her.

Skriv et svar