Jagtslottet Grunewald og En skærsommernatsdrøm

Berlin er mere end storby og shopping. Skal I en tur ud i det grønne, kunne turen udmærket gå til Jagdschloss Grunewald. Renaissanceslottet har stået der siden 1542 og er gennem tiden blevet udbygget og moderniseret. Som navnet siger er det blevet brugt som de kongeliges jagt slot.

Nu er der som bekendt ingen kongelige i Tyskland mere, og slottet har været brugt som museum og udstillingssted siden 1932. Slottet råder over en samling af knap 30 malerier af Lucas Cranach den ældre (1472-1553) – kendt af de fleste for sine portrætter af Luther – og Lucas Cranach den yngre (1515-1586) samt malernes værksted. Udstillingen står på hjemmesiden til at vises til den 31. oktober i år.  Det var slottets bygherre Kurfürst Joachim II. af Brandenburg, der engagerede de to malere til at male portrætter.

Desuden vises en udstilling om slottets funktion som jagtslot – det er malerier med jagtscener og forskellige kunstneriske præsentationer af jagttrofæer, ligesom en udstilling i Jagdzeugmagasin overfor slottet fortæller om jagthistorie. Læs alt om slottet her og om udstillingerne her.

Slottet har også en række arrangementer hen over året som koncerter og teater – se alle arrangementerne her. Jeg vil lige fremhæve de klassiske open air koncerter den 30. og 31. maj og den 1. juni, hvor Felix Mendelsshohn Barholdy’s musik til Shakespeares En Skærsommernatsdrøm opføres af Orpheus Ensemble med stor besætning, kor og solister under ledelse af Stefan Meinecke. Læs om koncerterne her. Se mere om billetsalg under fanen Preise på samme sted. Under fanen Anreise, ser I hvordan I kommer til Schloss Grunewald med bus.

God fornøjelse på en tur ud til Grunewald!

Skriv et svar