Stream en koncert med Berliner Philharmonikerne

I denne weekend skulle jeg for en gangs skyld ikke andet end at være hjemme. Jeg besluttede derfor at nyde min lørdag aften hjemme med en god oplevelse.

Jeg får regelmæssigt nyhedsbreve fra Philharmonie i Berlin, og i denne uge var der også et fra Digital Concert Hall. Jeg kunne se af programmet, at det godt kunne være noget for mig. Den sympatiske og af philharmonikerne meget vellidte dirigent Mariss Jansons skulle stå på podiet, og den velspillende og  sympatiske klarinettist Andres Ottensamer (soloklarinettist i orkestret) skulle spille Webers 1. klarinetkoncert. Desuden skulle orkestret spille Sibelius’ 1. symfoni og Den forunderlige mandarin.

Nu var jeg hjemme i min lejlighed og ikke i Berlin. Men alligevel kunne jeg komme med til koncerten ved at købe billet til den digitale koncertsal. Billetten koster siger og skriver 9,90 Euro. Og så har jeg endda adgang til koncerter i det digitale arkiv en hel uge.

Jeg gik på hjemmesiden for Digital Concert Hall her og loggede ind (man skal oprette et login, hvis man ikke har et). Så valgte jeg den billet, jeg ville have – der er flere slags. Derefter kunne jeg blot vælge at afspille den direkte stream af koncerten på min Iphone og så koncerten via apple-TV. Både lyd og billeder er krystalklart.

Det var en rigtig dejlig oplevelse jeg fik. Og der er flere at få her i løbet af ugen, når jeg har tid til at sætte mig foran TV-skærmen.

Jeg kan varmt anbefale at prøve sådan en koncert-streaming.

I øvrigt bliver Philharmonikernes program for sæson 2017/2918 offentliggjort den 3. maj. Det er snart! Se mere her.

Skriv gerne en kommentar