Lange Nacht med ny orgelmusik

Hvis man godt kan lide ny musik og orgelmusik og befinder sig i Berlin, så er det i aften man skal slå til.

Fra kl. 18-23 bliver der i Kaiser-Friedrich-Gedächtniskirche Berlin Tiergarten spillet på Schuke-Orglet med 41 registre. Det er ikke første gang, at der bliver spillet ny musik på orglet, men det aften, fredag den 21. april 2017 – er første gang, at der holdes Lange Nacht der zeitgenössischen Orgelmusik Berlin.

To organister fra Berlin, Thomas Noll og Maximilian Schnaus samt Dominik Susteck fra Köln og Michael Sattelberger fra Stuttgart er inviteret til at spille på den lange orgelnat. De er alle fire eksperter i ny musik for orgel og har alle mange uropførelser bag sig.

I aften spilles bl.a kompositioner af Martin Daske, Gabriel Iranyi og Markus Bongartz. Der vil indimellem koncerterne kl. 18, 19, 20, 21 og 21.30 også blive sørget for lidt forfriskning. Programmet ser sådan ud:

Kl 18 Thomas Noll (Berlin): Værker af Martin Daske, Violeta Dinescu og Milan Slavicky
Kl 19 Maximilian Schnaus (Berlin): Værker af Franz Danksagmüller, Francesco Filidei og Isang Yun
Kl 20 Dominik Susteck (Köln), Orgel og Markus Bongartz (Berlin), Violine: Værker af Markus Bongartz (Uropførelse), Gabriel Iranyi m. fl.
Kl 21 Interview med Gabriel Iranyi (Berlin) m.fl., ved Berit Kramer (Berlin)
Kl 21.30  Michael Sattelberger (Stuttgart): Værker af Morton Feldman, Michael Sattelberger og Dominik Susteck.

Læs flere oplysninger om koncerten her

Forveksel ikke kirken med Gedächtniskirche ved Zoo. Læs evt. mere om Kaiser-Friedrich-Gedächtniskirches historie og kirkens orgel her.

Skriv et svar