Sommerferien i Berlin er begyndt

…ikke min sommerferie – den er slut i dag. Men fra 21. juli til 2. september har skolerne  sommerferie i delstaten Berlin. Det betyder, at der bliver gjort lidt mere ud af aktiviteterne for børnene rundt om på museerne og andre steder.

DHM udsendte for nylig et nyhedsbrev, hvor de fortæller om deres aktiviter. Nogle af aktiviteterne kan godt følges af danske børn, vil jeg mene – f.eks. den med riddere og ridderborge og den, hvor man trykker sit eget opslag for demokratiets sag. Og så tænker jeg, at der nok også er nogle dansk-tyskere i Berlin, hvis børn taler tysk, som kan få glæde af aktiviteterne, hvor sproget er nødvendigt for at deltage. Aktiviteterne tager udgangspunkt enten i særudstillingerne eller den faste samling. Se programmet for kommende ferieaktiviteter her.

Det samme nyhedsbrev fra DHM lancerer museets blog, hvor der kommer fortællinger om genstande i samlingen. Jeg har kigget på bloggen, og lige nu ligger der et indlæg, som fortæller om Tyskland som udvandrerland. Det er godt set, synes jeg, at man i forbindelse med udstillingen Immer Bunter (Tyskland som invandringsland) vender billedet om og fortæller om dengang tyskere i millionantal rejste til USA, hvor drømmene hang som perler på snor. Og emnet behandles ud fra et maleri, som er udstillet i den faste samling, Antonie Volkmars Abschied der Auswanderer (udvandrernes afsked) fra 1860. Læs mere om dette her, og hold øje med bloggen fremover.

Det besøg på DHM kan sagtens være dagens aktivitet. Der er virkelig meget at se, og er det lidt større børn man har med, er der rig lejlighed til at få snakket om historiens gang i Europa og prøve at sætte den i sammenhæng med begivenhederne i dagens Europa.

På berlin.de kan I se en mere generel oversigt over, hvilke tilbud der er i Berlin i anledning af sommerferieperioden 21. juli – 2. september. Linket får I her.

Skriv et svar