Smagen af tysk Jul i Martkhalle Neun

Markthalle Neun er en af de få bevarede markedshaller i Berlin. Hallen blev åbnet i 1891 og er nu et fredet bygningsværk. Men der er masser af liv i hallen, som gennem tiden selvfølgelig har undergået mange forandringer. Nu huser den et stor fødevaremarked efter tidens trend med økologiske varer og fair trade i – alt i stor mangfoldighed.

I denne måned har julen selvfølgelig sat sit præg på vareudbud og aktiviteter i Markthalle Neun. På søndag den 7. december er der jule Naschmarkt. Her kan man smage og købe de traditionelle tyske Lebkuchen og Plätzchen, her er chokolade, kager, tærter, macarons, marmelade osv – og alt er håndlavet med lokale økologiske råvarer, ingen syntetiske tilsætninger, ingen kunstige smags- eller farvestoffer. Naschmarkt gør specielt en indsats for at fremme salget af fairtrade chokolade, så alt chokolade man køber eller spiser på Naschmarkt, kan nydes med god samvittighed.

På lørdag kl. 13 uddeles prisen “Süße Schnecke für bestes Berliner Naschwerk”(Den søde snegl) til Berlins dygtigste fremstiller af søde snackvarer.

Fra 9. – 23. december har Markthalle Neun åbent med sit juleprogram,tirsdag-fredag dag kl. 12-20, lørdag kl. 10-18. Her er der ud over markedet med julelækkerier, glühwein i alle varianter, gaveartikler osv. også masser af aktiviteter for hele familien. Se mere her.

Få et indtryk af Markthalle Neun ved at se denne video fra YouTube

Skriv et svar