Skt. Nikolaus dag

sankt-nikolaus-26389475 Hvis I er i Berlin i dag, vil I opdage, at 6. december er en særlig dag i Tyskland. Det er dagen, hvor Skt. Nikolaus kommer forbi med gaver,  hvis man har opført sig pænt.

Da jeg var i Berlin, fik jeg fortalt om Nikolaus traditionen. Børnene pudser deres  støvler fint den 5. december om aftenen og stiller dem udenfor døren. Om natten kommer Skt. Nikolaus og lægger gaver i støvlerne. I de senere år er der blødet lidt op på reglen om at pudse støvlerne, der er jo heller ikke så mange støvler, som skal pudses mere. Hvis man hænger en strømpe op på døren, kan Nikolaus også godt finde den, og dumpe en pake deri.

Så måske ligger der en pakke i støvlerne, hvis I har stillet dem udenfor døren til pudsning på hotelværelset 🙂

Mange kender sikkert historien om Sankt Nikolaus, for han er jo også figuren, vi kender som julemanden. Hvorfor han ikke kommer den 6. her i Danmark, kan man så undre sig over. Jeg har prøvet. Der var ikke noget i hverken støvler eller strømpe! Måske skulle Europaparlamentet kigge på en EU harmonisering her? 🙂

Hvis I vil læse mere om Nikolaus Dagen og historien om Nikolaus, kan I f.eks. konsultere Wikipedia. Den tyske side  fortæller (selvfølgelig) mest.

Nikolaus på Wikipedia dansk   Nikolaus på Wikipedia tysk

Udgivet i Jul

Skriv et svar