Berlin med julepynt

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

I de sidste dage er Berlin for alvor blevet julepyntet. Træerne på Unter den Linden har fået deres lyskonturer på, så jeg da jeg i går var med bussen hjem. Europacenter har fået sin store røde sløjfe på, og “hjemme” på Unter den Linden og Olivaer Platz er der lys i alle træerne, de spidse stilistiske juletræer er kommet frem med lys i og de store julemænd lyser store og mægtige.

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

Inde i forretningerne overgår den ene flotte julepynt den anden. KaDeWe har jeg kun set gennem døren, men den plejer at være imponerende. I Friedrichstadtpassagen er der en meget flot julepynt i de lange gange og i Europacenter er en hel lille juleby kommet op. Karstadt har smukke indendørs juletræer med store gyldne kugler. Bikini Berlin har en enkel julepynt med træer og rensdyr helt i hvidt. Som noget specielt også aber, men det hænger vel sammen med det store vindue ud mod abeburet i Zoo.

Der er også kommet gang i julemarkederne, f.eks. det på Breitscheidplatz, hvor jeg har taget billedet herunder.

Er man julesyg, kan man altså roligt tage en tur til Berlin. Og jeg er glad for lige at få den hygge med, inden det går hjemad om et par dage. Det er lidt vemodigt at sige farvel til byen, men det bliver nok også snarere et “Auf Wiedersehen!” For snart er det forår igen, og i maj er Berlin også skøn.

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen
Udgivet i Jul

Skriv et svar