Sæsonstart Unerhörte Musik

I aften tages der hul på en ny sæson i koncertrække Unerhörte Musik på BKA Theater. Koncerten i aften er med musik for solo cello.

Det er ikke første gang, jeg skriver om disse koncerter. Men jeg kan godt lige opridse, at idéen med dem er at præsentere musik, som ikke har været opført på scene tidligere, altså uropførelser. Ikke alt, hvad der bliver spillet på koncerterne er dog  uropførelser, men der er som regel mindst en uropførelse på hver koncert. Det er jo en fin idé for at skabe noget udvikling i musikken og få nye komponister frem i lyset.

Nu er det en kendt sag, at alt nyt kræver mere anstrengelse både for de udøvende og i dette tilfælde dem som lytter, altså publikum. Derfor er der som regel også et beskedent antal tilhørere til koncerterne med ny musik, og det får i pengeknappe tider de offentlige tilskudsgivere til at falde for fristelsen at retfærdiggøre en nedskæring eller bortskæring af tilskuddet. Det er også sket for Unerhörte Musik fra 2015, skriver de i deres seneste nyhedsbrev og på deres hjemmeside. Der arbejdes dog på, at finde midler til at fortsætte også udover 2015, og jeg kan kun sige pøj-pøj med det!

I mellemtiden kan vi benytte os af tilbuddet i den kommende sæson. Det er som sagt allerede i aften kl. 20.30.

På programmet er som allerede nævnt musik for solo cello, og solist er Séverine Ballon (frankring). Hun var sidste år blevet inviteret til arbejde sammen med en komponiststuderende ved Harvard University, Harvard Group for New Music. Der blev i samarbejdet forsket, eksperimenteret og diskuteret – bl.a. er sådan noget som notation af spilleteknik jo meget praktisk at diskutere med en udøvende på instrumentet. Der er kommet en række kompositioner ud af det, og Séverine Ballon spiller i aften musik af Rebecca Saunders, Kristian Ireland,  Stefan Prins, Marek Poliks, Trevor Bača, Sabrina Schroeder og Timothy Mc Cormack.

Se mere på unerhoerte-musik.de, hvor der er link til Harvard Group for New Music, så I kan læse om komponisterne.

Solisten kan I lære nærmere at kende på hendes egen hjemmeside http://www.severineballon.com/

Skriv et svar