Korenes lange nat.

I Berlin er der nætterne ofte lange. Nu kan det forstås på flere måder.  Men her er der tale om alle de lange nætter, der arrangeres af og til. Den kendteste, og sikkert også den, det er begyndt med, er museernes lange nat. Siden er der kommet mange andre til, fx videnskabernes lange nat, religionernes lange nat (også i denne weekend), bynaturens lange nat osv.

At der også er noget der hedder korenes lange nat, har jeg ikke været opmærksom på, før Gratis in Berlin skrev om det i deres ugentlige nyhedsbrev, som jeg fik i går.

Det er ellers 10. gang at korenes lange nat afholdes. Det begyndte med, at Reformationskirche i Berlin-Moabit var lukningstruet, og så ville de samle midler til at bibeholde kirkens koncertvirksomed. Det lykkedes, og i mellemtiden er korenes lange nat blevet den største amatørkor-festival i Berlin.

Korene begynder at synge kl 16, og slutter ved midnat, så længere er natten altså heller ikke.

Hvis I ikke kan få nok af korsang, så se hele programmet og flere oplysninger på hjemmesiden for arrangementet, http://www.cantorei.de/index.php/lange-nacht-der-choere.html.

Det er gratis at deltage, men der vil blive set venligt på, at man lægger en skilling, som det er skik og brug på de kanter.

Skriv et svar