S-Bahn Museum

Endnu et museumstip – og her gælder det om at kende sin besøgstid!

Berliner S-Bahn Museum har nemlig generelt kun åbent den 2. weekend i måneden, og i vintermånederne er der lukket.

Museet ligger Rudolf-Breitscheid-Straße 203, tæt ved S-Bahnhof Griebnitzsee og lige i bygrænsen mellem Berlin og Potsdam, se evt. beliggenheden ved at taste adressen ind på googlemap. I kommer direkte til Berlin ved at klikke på det lille kortikon øverst til venstre på berlin-nyt.

Det er selvfølgelig et museum for teknisk interesserede, men er måske også et godt bud til et sted, der skal besøges af familien med børn. Der udstilles nemlig også eksempler på gamle stationsskilte, billetter, brochurer osv. Så der er et stykke kulturhistorie i det også.

På museets hjemmeside fortælles det, hvordan museet er blevet til. Siden 1980 har medlemmer af  Berliner Fahrgastverbandes IGEB e.V. samlet genstande for at redde dem fra bare at forsvinde. Med tiden voksede samlingen og ønsket om at vise samlingen for publikum og idéen til et museum opstod. Nu ligger det der, og som sagt skal man være helt skarp på, hvornår det holder åbent, da åbningstiden er ret begrænset.

På hjemmesiden for Berliner S-Bahn Museum kan man se den generelle plakat for 2013 og plakaten for dette års særudstilling . Bemærk at særudstillingen 175 Jahre Stammbahn vises i Rathaus Zehlendorf og har andre åbningstider. Dvæl lidt ved den generelle plakat for 2013, som emmer af nostalgi omkring skiltning og skrifttyper.

S-Bahn Museums hjemmeside

Skriv et svar