Rundvisning i Museumsinsels arkitektur

Nu tilbyder Museumsinsel en rundvisning i arkitektur, hvor man kommer omkring de fem museer på museumsøen. Restaureringen af bygningerne, som blev ødelagt under 2. verdenskrig er det største byggeprojekt i Berlin næstefter Potsdamer Platz, skriver hjemmesiden for de statslige museer i Berlin.

Nu bliver også James-Simon-Galerie tilført – den nye bygning, som skal være indgang til alle de fem museer på øen. De første sten er allerede lagt, til det, som bliver kaldt det sjette museum og den arkæologiske promenade. Jeg synes, det kunne være interessant at høre mere om denne bygning og også om de andre – så jeg skal med på sådan en omvisning på et tidspunkt.

Jeg har tidligere skrevet om James-Simon-Galerie – i 2009 og i 2011. I kan finde dem ved at søge på James Simon i søgefeltet her på siden.

På hjemmesiden for De statslige Museer i Berlin kan I se, hvad rundvisningen omfatter. Det koster 25 € og var ca. 2,5 time. Næste rundvisning er på lørdag den 4. august og så hver lørdag fremover resten af året.

Jeg fotograferede byggeriarbejdet af James-Simon-Galerie i april måned i år:

Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar