Spadestikket til det nye Stadtschloss

I dag er det Gründungstag for det nye Stadtscvhloss i Berlin. Tagesspiegels journalist oplyser, at Gründung betyder fundament. Det vil altså sige, at der i dag tages “første spadestik” til fundamentet. Det er en officiel begivenhed med deltagelse af bl.a. Bundesbauminister Ramsauer, Regierender Bürgermeister Klaus Wowereit og arkitekten Franco Stella.

Det egentlige byggeri påbegyndes først i 2014, og det er planlagt færdigt til 2019 – men som Tagesspiegel skriver, så skal man måske ikke gå så højt op i det med, hvornår sådan et stort byggeri er færdigt – belært af aktuelle erfaringer med den nye lufthavn.

Jeg glæder mig rigtig meget til at se det nye slot, som skal hedde Humboldtforum. Det bliver en rekonstruktion af det gamle barokslot, som stod på stedet indtil DDR’s styre valgte at sprænge det i stykker og bygge Palast der Republik i stedet for. The rest is history… Det nye slot vil få tre rekonstruerede barokfacader og en moderne facade. Interieuret vil ikke blive restaureret – det er der ikke råd til. Og man har jo heller ingen kejser at putte ind i slottet….Men det bliver flot i bybilledet, det tror jeg helt sikkert.

I kan læse meget mere om byggeriet af slottet på hjemmesiden http://berliner-schloss.de/ – her kan I også støtte byggeriet økonomisk, hvis I har lyst til det.

I Berlin kan I besøge Humboldtboxen på Schlossplatz og se udstillingen om det nye slot. Her kan I også tale med medlemmer fra  Förderverein Berliner Schloss e.V, som står for udstillingen. Den er åben dagligt kl. 10-20 – om torsdagen kl. 10-22 Uhr. Se mere på http://www.humboldt-box.com/

 

Skriv et svar