Quiz om Berlinmuren og vind app!

OBS! der er fundet en vinder i quizzen, og vinderen har fået besked.

I dag er der 3 måneder til 25 års jubilæet for murens fald, som man siger. Og alle ved, at det er Berlinmuren vi taler om. I den anledning er der nu kommet en ny film på berlin-nyt fra History Vision – nemlig filmen om Bernauer Strasse, hvor muren gik og hvor der i dag er et Dokumentationscenter for historien om Berlinmuren. Filmen jeg viser her er kun en ud af 32 fra History Visions App. Jeg har valgt at vise en udgave med engelsk tale, men App’en fåes selvfølgelig også med tysk tale.

Og så er det Quiz-tid igen. Vi skal denne gang bede om svar på følgende spørgsmål:

…og I får det først på tysk, for History Vision har selv formuleret det: Am 9. November 1989 öffnete sich nach 28 Jahren die Grenze für DDR-Bürger nach Westen. Wo genau gingen die Tore zuerst auf?

Og på dansk: Den 9. november åbnedes efter 28 år grænsen for DDR-borgerne mod Vesten. Hvor i Berlin blev grænsen først åbnet?

Svaret skal sendes til quiz@berlin-nyt.dk

Afsenderen af det rigtige svar, som kommer først ind, vinder  History Visions nye App om Berlinmurens historie og får koden tilsendt direkte. ObS! Appen, man kan vinde, fungerer kun til iOS.

I KAN måske finde løsningen på Anders Bager Eriksens historiskerejser.dk – I får ikke et direkte link, så bliver det for let ….I må selv lede lidt efter det.

East Side Gallery. Foto: Kirsten Andersen
East Side Gallery. Foto: Kirsten Andersen

Skriv gerne en kommentar