PalaisPopulaire – nyt kulturtilbud i Berlin!

PalaisPopulaire, sådan skriver de sit navn. Det populære palæ – skal det nok også blive. Det er Deutsche Bank, der i det nyrenoverede Prinzessinnenpalais på Unter den Linden vil formidle samtidskultur i bredt format.

Mens Danske Bank gør det mere i vaskeri…. så tager Deutsche Bank det helt seriøst med at formidle kunst og kultur. Det har de gjort siden 1997 med Deutsche Guggenheim og Deutsche Bank Kunsthalle.

Fra den 27. september åbner så PalaisPopulaire, hvor der står samtidskunst i alle former på programmet. Der lægges vægt på at gå på tværs af genrerne. På hjemmesiden skriver de selv, at det skal være et sted, som skal stå for åbenhed og en spændende blanding af kunst-, kultur og sportsaktiviteter. Men også musik og litteratur vil man kunne møde i PalaisPopulaire. Der skal være adgang for alle, man vil spore og støtte talenter og i det hele taget bidrage positivt til kunstlivet, sådan som Deutsche Bank har gjort det i årtier.

Deutsche Bank ejer en af verdens største samlinger af kunst på papir, og det er værker fra den, som skal præsenteres på den første udstilling The World on Paper med 300 værker af 133 kunstnere fra 34 lande. Der er vist noget at glæde sig til!

Det bliver spændende at se dette sted. Og her er igen et eksempel på den uendelige række af kulturtilbud der bliver ved med at opstå i Berlin. Selv om jeg har været i Berlin ret mange gange, så er der til stadighed nyt at opsøge. Jeg har fx ikke været i Pierre Boulez Saal endnu, jeg har ikke været i den renoverede Staatsoper og nu åbner også PalaisPopulaire. Så der er helt nye oplevelser bare lige på et lille område på Unter den Linden. Det kunne meget vel blive til en før-juletur i november!

Læs mere om PalaisPopulaire og åbningsudstillingen her.

Skriv et svar