Organist af en anden verden

Om det er den himmelske verden eller den i den anden retning, det kan man være i tvivl om. Cameron Carpenter, hedder organisten. Han er Amerikaner, uddannet på Juliard School og har siden 2010 boet i Berlin.

Den 24. september spiller Carpenter på Karl-Schuke-orglet i Philharmonie, og det kan I godt glæde jer til. Jeg har set en koncert med ham i Philharmonies digitale koncertsal. Og jeg har i hvert fald aldrig set eller hørt nogen traktere et orgel på den måde før. At han i sin excentriske fremtræden mere ligner en popstjerne end en organist, skal man ikke lade sig snyde af. Han skal opleves!

Jeg omtalte ham i forbindelse med koncerten, som jeg så sidste år. Han kan sagtens tåle en omtale mere. Koncerten, han spiller den 24. september er åbningskoncerten til en række orgelkoncerter. Billetterne koster kun 20 Euro, så vidt jeg kan se, så det er overkommeligt for alle at være med.

På progammet har han Bach, Ravel, Mozart,  Dupré, Vaughan Williams og  Skrjabin. Men Carpenter har altid mere på programmet, som han ikke afslører før koncerten. Jeg kan bare nævne, at på YouTube ligger der også film, hvor han spiller Stars and Stripes på kirkeorgel…. Hvis I er i Berlin den 24. september og har aftenen fri, skal I gå til denne koncert.

Se Cameron Carpenter spille Chopins Revolutionsetude på YouTube: http://youtu.be/wr9SXtvunwk 

Læs mere og bestil billetter på Philharmonies hjemmeside.

I skal selvfølgelig også besøge http://www.cameroncarpenter.com/

Skriv et svar