Musica reanimata – Samtalekoncert

Som jeg skriver i den lille tekst “Om berlin-nyt” så skyldes min fascination af Berlin bl.a., at byen på engang giver mulighed for at opleve populære verdenskendte kunstnere i de store koncerthuse og at gå til små intim-koncerter med noget helt specifikt på hjerte. Dagens tip er en koncert i den sidstnævnte kategori, nemlig koncerten Flucht nach Scweden im Fischerboot: Werner W Glaser. Koncerten finder sted på torsdag den 10. oktober kl. 20 i Konzerthaus, Musikclub.

Da jeg var i Berlin i maj dette år, gik jeg en aften i Konzerthaus på Gendarmenmarkt. Det var netop i den lille sal. Jeg havde set, at det var en  Gesprächskonzert og en koncert i en hel række af koncerter med fællestitlen Verfolgung und Wiederentdeckung. (Forfølgelse og genopdagelse). Ellers vidste jeg ikke, hvad der ventede mig. Det blev en stor oplevelse. Foreningen Reanimata, som står for koncerterne, har som formål at genopdage komponister, som blev forfulgt af nazisterne og at få deres værker frem i lyset igen. Ordet Gesprächskonzert (Gespräch betyder samtale eller tale) kommer ind i billedet, fordi koncerten forløber som et interview mellem en moderator og en person, som sidder inde med viden om den komponist, det handler om. Imellem samtalen spilles eksempler på komponistens musik. Publikum sidder ved små borde, og man kan få lidt at drikke og spise, hvis man ønsker det.

På torsdag fortælles altså om Werner Wolf Glaser og hans flugt fra nazisterne – først til Frankrig, så Danmark og siden til Sverige, hvor han fik sit virke som leder af musikskolen i Vesterås. Det er komponistens søn, Jo Svend glaser, som fortæller. Jeg ved ikke, om nogen af jer kender ham eller hans musik. Jeg gør ikke. Og det er sikkert, at hvis jeg var i Berlin på torsdag, ville jeg bruge min aften på denne koncert.

Der er fire koncerter mere i denne sæson, og dem kan I læse mere om på foreningen musica reanimatas hjemmeside. I kan købe billetten i Konzerthaus’ billetsalg.

Skriv et svar