Nyttige Berlin Apps

Nu skal jeg jo snart til Berlin igen, så de apps, der er gode at bruge, kommer lige frem i lyset igen. Det er et tidligere indlæg, som jeg i store træk gentager. Ikke mindst fordi mange telefonselskaber nu har en ordning, så man kan bruge data, uden det koster en bondegård eller det hvide ud af øjnene. Så man kan godt tillade sig at hive telefonen frem og gøre brug af en app også ude på farten.

Apps kræver netforbindelse, så det er typisk noget jeg gør hjemme på hotelværelset, når jeg tilrettelægger dagens aktivitet og lægger ruten rundt i byen. Men efterhånden som der er flere telefonselskaber, som tilbyder datatrafik uden ekstra betaling i et vist omfang, bliver det jo også muligt at bruge apps ude i byen.

Her ser I et opdateret udvalg af mine Berlin-apps. En af dem, jeg selv har brugt meget er BVG’s app med trafikinformationer. Her kan man søge næste og nærmeste afgang af det offentlige trafikmiddel, som man kan bruge for at komme til det ønskede bestemmelsessted. BVG kører jo både U-Bahn, Busser og sporvogne.

En nyttig app er Go Berlin, som er produceret af magasinforlagene Tip Berlin og Zitty. Med appen kan man søge restauranter, biografer, iscaféer osv og få dem placeret på et kort. Det samme kan man selvfølgelig med koncerter, udstillinger og lignende. Når man på den måde har planlagt dagen, behøver man ikke bruge tid på at tåge rundt og finde vej. Ferie-tid er jo dyrebar tid.

VisitBerlins app Going Local er god, hvis man gerne vil have et topografisk overblik over byen. Man kan se en oversigt og få beskrevet de enkelte Bezirke, altså bydelene, som man konstant hører benævnt, men i begyndelsen man kommer til Berlin ikke rigtigt har styr på. Det bliver så heller ikke bedre af, at de lokale stadig omtaler bydele, som egentlig ikke længere officielt er en selvstændig bydel. Men det med Bezirke er kun en delfunktion af appen. Man kan også downloade et bykort, så man ikke behøver være online for at se på kortet.

Hvis man er særlig interesseret i historien om den kolde krig og berlinmuren, skal man downloade app’en Berlin Wall.

Dette er kun forslag og apps, som jeg har fundet frem til. I kan søge apps’ene her og evt. andre Berlin-apps på play google eller Apple App Store. Go Berlin finder I på www.go.berlin og føjer den på startskærmen. Det er nok sådan en pseudo app.

Skriv gerne en kommentar