Ny film om Berlins parker

Via Twitter blev jeg opmærksom på en ny film (2016) om Berlins mange parker af Stephan Düfel. Filmen er produceret til rbb og den ligger i deres Mediathek her. Den varer knap halvanden time. Jeg har set filmen og den er en god optakt til et Berlin besøg.

Jeg har endnu kun besøgt ganske få af parkerne, som filmen fortæller om. Tiergarten, Viktoria Park, Zoologischer Garten, Britzer Garten, Gärten der Welt, Tempelhof og Schlosspark Charlottenburg – det var da alligevel også nogen stykker.

Filmen fortæller om mange, mange flere: Schlosspark Klein-Glienicke, Pfaueninsel, Botanischer Garten, Naturpark Südgelände, Der Fliegeberg, Naturschützpark Marienfelde, Park am Gleisdreieck (som er ret ny), Hasenheide, Treptower Park, Volkspark Friedrichshain, Tierpark Friedrichsfelde, Mauerpark, Humboldthain, Pankower Bürgerpark, Schillerpark, Volkspark Rehberge, Botanischer Volkspark Blankenfelde, Freizeitpark Lübars, Jungfernheide, Spreebogenpark, Geschictspark Moabit, Lustgarten og Monbijoupark. Der er nok en enkelt af parkerne, som selv garvede Berlin-turister mangler at besøge.

Undervejs får vi en lille historisk beretning om hver park og udtalelser fra nogle af de mennesker, som benytter parkerne. Det er f.eks. en som klatrer på en gammel flakbunker, en voksen mand med en flåde af mere end 30 modelskibe, vi ser et historisk Kelner Derby, hører om et friluftsbibliotek, en friluftsbiograf, en klatreskov, vi møder en slots-biavler og meget mere.

Se filmen, det er dejlige billeder, og du får nogle fortællinger om Berlin, som du nok ikke kendte i forvejen. Læg mærke til, at filmen hele tiden bruger Fernsehturm og Funkturm som pejlemærker, når de viser parkernes beliggenhed. Det var lige en reference til dagens tekst i går, og det er rigtig godt fundet på. Link til filmen er her.

Skriv et svar